Blog

Reinigen met minder fosfor, uit respect voor de natuur

Reinigen met minder fosfor, uit respect voor de natuur

Geplaatst op 16-04-2024

Mensen helpen gezonder te leven door hen te laten genieten van groenten en fruit op elk moment, op een makkelijke, snelle en aangename manier, met respect voor de natuur. Met deze visie zet Greenyard graag in op initiatieven die zorgen voor een mindere milieubelasting. Als expert in reinigings- en desinfectieproducten draagt Tensio hier ook graag zijn steentje bij.
Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend agendapunt bij veel bedrijven. Ook vanuit Greenyard wordt proactief ingezet op dit thema. Concreet wilde Greenyard het gehalte aan fosfor in het afvalwater reduceren. Naast een positief effect op het milieu, was dit moment een opportuniteit om ook te bekijk en hoe er veiliger gewerkt kon worden.
Samen met Greenyard werd er geanalyseerd, getest en er voor gezorgd dat de nieuwe reinigingsprocedures ook werden geborgd binnen de dagelijkse werking. Het resultaat: 638 kg minder fosfor in het afvalwater.

Brouwerij Lindemans b(r)ouwt samen met Tensio verder aan de toekomst

Brouwerij Lindemans b(r)ouwt samen met Tensio verder aan de toekomst

Geplaatst op 05-12-2023

De unieke smaak van één van de oudste bieren ter wereld met zoveel mogelijk mensen delen: dat is de missie van Brouwerij Lindemans. Dit doen ze door met passie te brouwen en steeds creatief en innoverend te werk te gaan. Op vlak van reiniging draagt Tensio graag zijn steentje bij in dit verhaal. Zowel in ondersteuning en optimalisatie van de huidige reinigingsprocessen als in de uitwerking van een volledig nieuw chemicaliënlokaal in de nieuwe vestiging te Ruisbroek. Door samen te werken met Tensio voor het ontwerp en de inrichting van zijn chemicaliënlokaal, kiest Brouwerij Lindemans voor een totaal pakket van kennis, advies en ontzorging.

Van Lieshout Snacks schrapt ‘dry ice cleaning’ van het reinigingsmenu

Van Lieshout Snacks schrapt ‘dry ice cleaning’ van het reinigingsmenu

Geplaatst op 17-10-2023

Volop vakmanschap, daar zetten ze bij Van Lieshout Snacks continue op in. Deze focus op kwaliteit stopt niet bij het produceren: ze trekken deze lijn graag door in alle activiteiten. Zo ook in het reinigingsproces. Specifiek werd er samen met Tensio ingezet om de procedure voor het reinigen van de bakovens op te tillen naar een ‘beste praktijk’ niveau. Dit continu verbeter initiatief brengt Van Lieshout Snacks een voordeel op van om en bij de 15.000 euro per jaar. 

OVI proeft van meer productietijd dankzij een korter reinigingsproces

OVI proeft van meer productietijd dankzij een korter reinigingsproces

Geplaatst op 28-09-2023

Absolute kwaliteit en veiligheid van de productie staan bij voedingsbedrijf OVI continu op de eerste plaats. Maar tegelijkertijd zetten de ambitieuze Kempenaars in op een gezonde, duurzame groei met vernieuwende producten én processen.
Tensio serveerde OVI een op maat gefabriceerde PDCA-werking waarbij de reiniging van de bakoven met 4 uur werd ingekort. Dit brengt een voordeel van maar liefst 4 uur extra productie. Bovendien vermindert deze aanpak het verbruik van warm water en energie, maar ook van chemische producten.
Pure efficiëntie en winst van 20% op het jaarbudget schoonmaakmiddelen, zonder verlies in kwaliteit. Een beproefd OVI-recept!

11.000.000 liter minder! De Tensio-aanpak voor waterbesparing viel in de smaak bij Beltaste.

11.000.000 liter minder! De Tensio-aanpak voor waterbesparing viel in de smaak bij Beltaste.

Geplaatst op 14-04-2023

Duurzaam produceren en ondernemen is voor Beltaste één van de belangrijkste doelstellingen in de komende jaren. Daarom bundelden de snackproducent en Tensio de krachten om het verbruik van reinigingswater terug te brengen tot minder dan 3,5 liter per kilogram eindproduct. Goed voor ongeveer 10% daling in het waterverbruik.
Op basis van een doelgerichte PDCA-werking ontwikkelde Tensio een aanpak waarmee, door acties samen met Beltaste, de schoonmaak- en desinfectieprocessen stap voor stap verbeterd werden en er minder water nodig is.
Dit zonder te besparen op kwaliteit. En dat werd enorm gesmaakt door Beltaste. 
 

Zo reinigen we kwalitatief, veilig en duurzaam voor Farm Frites

Zo reinigen we kwalitatief, veilig en duurzaam voor Farm Frites

Geplaatst op 09-12-2022

Voor hun nieuwe productielijn, goed voor 25 ton aardappelen per uur,
gingen Farm Frites en Tensio samen op zoek naar een geautomatiseerd
reinigings- en doseringssyteem op maat. Met optimale kwaliteit,
veiligheid én duurzaamheid voor ogen bedacht en ontwikkelde
Tensio een uniek circuit met 1 Central Dosing Unit (CDU)
en 2 lijnen voor Cleaning in Place (CIP). Haarfijn afgemeten,
net zoals ieder frietje.

Intensieve klantenservice als procesmeerwaarde en groeiversnelling dankzij Accelero

Intensieve klantenservice als procesmeerwaarde en groeiversnelling dankzij Accelero

Geplaatst op 01-09-2020

In Ondernemers 2020 #9 van Voka, editie Antwerpen-Waasland: een editoriaal hoe onze intensieve klantenservice een procesmeerwaarde betekent en over onze groeiversnelling dankzij Accelero van Voka.


Youca Action Day, ook wij steunden opnieuw mee

Youca Action Day, ook wij steunden opnieuw mee

Geplaatst op 18-10-2018

Meer dan 15.000 studenten over heel het land engageerden zich op 18 oktober om een dag aan de slag bij een bedrijf naar keuze voor de YOUCA Action Day. Met het loon dat ze die dag verdienden, steunen ze een jongerenproject van Plan International in Ecuador en 2 Belgische projecten. 
Femke Vaeyens en Lisa Buysse kwamen een dagje de handen uit de mouwen steken bij Tensio.

Internationale Beer Lover's Day

Internationale Beer Lover's Day

Geplaatst op 06-09-2018

Weet u dat het vandaag Beer Lover's Day is?  Elke 7de september is gewijd aan de verschillende soorten bier en de bierliefhebbers.  Vooraleer het biertje op tafel komt, legt het flesje letterlijk een lange weg af en dan doelen we vooral op de omvangrijke transportbanden van de bottellijn.  Om uw productie gesmeerd te laten lopen introduceerde Tensio hiervoor de TENSAGLIDE DRY.

Eerst water, de rest komt later

Eerst water, de rest komt later

Geplaatst op 17-10-2017

In onze vorige blogposts hadden we het al over hoe informeren en beschermen bijdragen tot uw veiligheid. Maar wat als het te laat is? Wat als u een incident heeft met chemische producten? We sommen even kort op.

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!