Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus is het gebruik van desinfectiemiddelen enorm toegenomen. Hierdoor is er schaarste ontstaan aan alcoholen voor de aanmaak van deze desinfectiemiddelen.

Het is voor ons allen van belang dat de gezondheidssector en de voedingsindustrie maximaal gebruik kan blijven maken van de resterende voorraden.

Welke andere opties zijn er?

1) Niet alcoholhoudende produkten

Daarom adviseren we om voor het ontsmetten van harde voorwerpen en oppervlakken, zo veel als mogelijk gebruik te maken van niet alcoholhoudende producten. In de richtlijnen van 19 maart 2020 geeft het WHO aan dat natriumhypochloriet aan een concentratie van 5000 ppm eveneens geschikt is voor het desinfecteren van oppervlakken. 

Een geschikt niet-alcoholhoudend alternatief van TENSIO is CHLORODES FOAM MP.

Chlorodes Foam MP bevat natriumhypochloriet, en is een beproeft gecombineerd reinigings- en desinfectiemiddel met virusinactiverende werking, ook tegen ‘omhulde virussen’ zoals coronavirussen. Dit werd door onafhankelijke laboratoria getest volgens de door het ECHA voorgeschreven methode EN14476.

Het middel is momenteel erkend en toegelaten als desinfectiemiddel in 5 landen (België: 8218 B; Nederland: 15653 N; Luxemburg: 298/18/L; Frankrijk: 54031; Duitsland: N-78866).

Chlorodes Foam MP moet in water worden verdund tot een gebruiksoplossing van 3,5 à 5% (zie productinformatieblad) en is dus veel zuiniger in gebruik. Het is ideaal geschikt voor het reinigen  en desinfecteren van objecten, oppervlakken en vloeren in supermarkten, magazijnen, wachtruimten, kantoren, e.d.

Infofiche Chlorodes Foam MP2) Alcoholhoudende produkten

Tensio heeft zijn gamma aan desinfectiemiddelen verder uitgebreid.  Aan onze reeds toegelaten biociden Alcotens Skin en Alcotens Surface werden enkele producten toegevoegd waarvoor een tijdelijke goedkeuring werd bekomen.

Alcotens Skin heeft een bewezen desinfecterende werkzaamheid die werd bevestigd door gecertificeerde onderzoeken door geaccrediteerde laboratoria (EN13727 + EN1500 + EN13624 + EN14476).  Aanvullend hebben we 2 nieuwe producten ontwikkeld volgens de “Guide to Local Production: WHO-recommended Handrub Formulations” =>   ALCOTENS WHO en ALCOTENS HD.

Naast ons bestaande biocide Alcotens Surface voor oppervlaktedesinfectie, hebben we met ALCOTENS FI een nieuw middel ontwikkeld met een tijdelijke vergunning.

Infofiche Alcotens alternatieven

Download het bestelbonformulier


> Wenst u nog bijkomende informatie? Stel hier uw vraag 


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!