Internationale Beer Lover's Day

Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer.
~ Arnold Schwarzenegger

Weet u dat het vandaag Beer Lover's Day is?  Elke 7de september is gewijd aan de verschillende soorten bier en de bierliefhebbers.  Niks zo lekker als genieten van een zalige frisse pint.  Met België als bierland bij uitstek zijn wij als Belgen gezegend.

Vooraleer het biertje op tafel komt, legt het flesje letterlijk een lange weg af en dan doelen we vooral op de omvangrijke transportbanden van de bottellijn.  Om uw productie gesmeerd te laten lopen introduceerde Tensio hiervoor de TENSAGLIDE DRY.

Tensaglide Dry is een gebruiksklaar baansmeermiddel van het droge type geschikt en veilig voor gebruik in de voedings- en drankenverwerkende industrie.  Naast het smeermiddel bevat het ook detergenten die de kettingen in optimale conditie houden.

Tensalide Dry wordt onverdund door verneveling aangebracht via een automatisch doseersysteem.  De oplossing is uniek omdat het geen silikonen bevat en hierdoor makkelijk afspoelbaar is met water. Dit reduceert de reinigings- en onderhoudstijd, betekent een besparing op stroom- en waterverbruik en verhoogt de algemene hygiëne van de kettingplaten en geleiders.

De oorspronkelijke en nog steeds de belangrijkste functie van het baansmeermiddel is het voorkomen van wrijving tussen transportband en verpakking. Met de tijd en de diversificatie van de industriële technologieën werd het gebruik verwijd. Nu dient het eveneens ter bescherming tegen slijtage, corrosie, oxidatie ,verontreiniging en afbraak door voedsel, drank, water of stoom.

Ook het ecologische aspect is noemenswaardig. Tensaglide Dry is aminevrij waardoor de impact op het milieu lager is ten opzichte van de baansmeermiddelen van het natte type.

Gezien het multifunctionele karakter van Tensaglide DRY is het bijzonder geschikt voor alle materialen die belangrijk zijn bij transportsystemen: roestvrij staal (min. kwaliteit DIN 1.4301 = AISE 304), aluminium, kunststof en natuurlijke en synthetische rubbers.  Het komt bovendien ook in aanmerking voor roestvrijstalen en kunststoffen vaten, alsook voor vaten met rubberen onderdelen.  Tevens geschikt voor elke verpakking van blik, glas tot PET-flessen.

Het middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik.

Laat uw klanten in alle veiligheid genieten van de kleine geneugten des levens. Proost!

>> Vraag vandaag nog uw prijsofferte aan.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!