Blog

Hercertificatie ISO 9001

Hercertificatie ISO 9001

Geplaatst op 12-01-2018

Eind 2017 mocht Tensio met trots een update van het ISO-certificaat in ontvangst nemen. De nieuwe ISO 9001:2015-certificering toont aan dat we werken volgens de meest recente en duurzame norm op vlak van kwaliteitsmanagement.

11 tips om kruisbesmetting te voorkomen

11 tips om kruisbesmetting te voorkomen

Geplaatst op 21-12-2017

Kruisbesmetting komt voor wanneer (ziekmakende) bacteriën van het ene product op het andere worden overgedragen. Dat kan zowel direct (beide producten raken elkaar aan) als indirect gebeuren (via de handen, het bewerkingsmateriaal, de werkbladen, de machines, transportbanden ...). 

Blijf actie ondernemen!

Blijf actie ondernemen!

Geplaatst op 01-12-2017

Plan, Do, Check en Act: het zijn dé vier hoekstenen van ons plan van aanpak. De eerste drie stappen bespraken we al in vorige blogposts, vandaag zoomen we in op de laatste stap: acties.

Brasserie des Légendes: kwaliteit op elk vlak

Brasserie des Légendes: kwaliteit op elk vlak

Geplaatst op 01-11-2017

Brasserie des Légendes bestaat uit twee ambachtelijke brouwerijen in Irchonwelz en Elzele (Henegouwen). Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Pierre Delcoigne en zijn echtgenote Vinciane Wergifosse, en brengt traditie en technologie samen om hoge-gistingsbieren te creëren die rijk zijn aan smaak.

YOUCA Action Day, aanrader voor elk bedrijf

YOUCA Action Day, aanrader voor elk bedrijf

Geplaatst op 24-10-2017

Tijdens de jaarlijkse YOUCA Action Day gaan studenten over heel het land een dag aan de slag bij een bedrijf naar keuze. Het loon dat ze die dag verdienden gaat integraal naar het goede doel. Dit jaar zetten meer dan 15.000 leerlingen zich in voor het jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en 7 Belgische projecten. Studenten Shinto De Vos & Orrin Glorie kwamen Tensio een dag versterken.

Eerst water, de rest komt later

Eerst water, de rest komt later

Geplaatst op 17-10-2017

In onze vorige blogposts hadden we het al over hoe informeren en beschermen bijdragen tot uw veiligheid. Maar wat als het te laat is? Wat als u een incident heeft met chemische producten? We sommen even kort op.

Beschermen als onze 2e veiligheidspijler

Beschermen als onze 2e veiligheidspijler

Geplaatst op 10-10-2017

Dat beschermen belangrijk is voor de veiligheid hoeft niet veel uitleg. Of toch? Er zijn immers verschillende soorten bescherming. Omdat wij veel te maken hebben met persoonlijke beschermingsmiddelen, korten we die voor het gemak af naar PBM’s.

Ken uw product: informeren als 1e veiligheidspijler

Ken uw product: informeren als 1e veiligheidspijler

Geplaatst op 03-10-2017

Bij Tensio dragen we veiligheid heel hoog in het vaandel. We onderscheiden drie pijlers: informeren, beschermen en reageren. Lees in deze blogpost hoe wij onze werknemers en consumenten informeren. Leer ook zelf bij aan de hand van onze 4 tips.

Check, dubbel check

Check, dubbel check

Geplaatst op 26-09-2017

Ons plan van aanpak bestaat uit vier stappen: plan, do, check en act. Op onze blog kon u al meer lezen over 'plan' en 'do', maar in deze post lichten we graag de derde stap even verder toe. De naam ‘check’ zegt het al zelf: in dit stadium gaan we uw reinigingsmethode controleren, testen en evalueren. Deze drie zaken zijn essentieel om uw reinigingsprogramma optimaal te houden.

Wat is een Master Cleaning Plan?

Wat is een Master Cleaning Plan?

Geplaatst op 25-08-2017

Ons plan van aanpak bestaat uit vier stappen: Plan, Do, Check en Act. In een vorige blogpost bespraken we reeds de eerste stap.

eerste vorige 1 laatste
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!