Blog

Blijf actie ondernemen!

Blijf actie ondernemen!

Geplaatst op 01-12-2017

Plan, Do, Check en Act: het zijn dé vier hoekstenen van ons plan van aanpak. De eerste drie stappen bespraken we al in vorige blogposts, vandaag zoomen we in op de laatste stap: acties.

Brasserie des Légendes: kwaliteit op elk vlak

Brasserie des Légendes: kwaliteit op elk vlak

Geplaatst op 01-11-2017

Brasserie des Légendes bestaat uit twee ambachtelijke brouwerijen in Irchonwelz en Elzele (Henegouwen). Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Pierre Delcoigne en zijn echtgenote Vinciane Wergifosse, en brengt traditie en technologie samen om hoge-gistingsbieren te creëren die rijk zijn aan smaak.

YOUCA Action Day, aanrader voor elk bedrijf

YOUCA Action Day, aanrader voor elk bedrijf

Geplaatst op 24-10-2017

Tijdens de jaarlijkse YOUCA Action Day gaan studenten over heel het land een dag aan de slag bij een bedrijf naar keuze. Het loon dat ze die dag verdienden gaat integraal naar het goede doel. Dit jaar zetten meer dan 15.000 leerlingen zich in voor het jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en 7 Belgische projecten. Studenten Shinto De Vos & Orrin Glorie kwamen Tensio een dag versterken.

Eerst water, de rest komt later

Eerst water, de rest komt later

Geplaatst op 17-10-2017

In onze vorige blogposts hadden we het al over hoe informeren en beschermen bijdragen tot uw veiligheid. Maar wat als het te laat is? Wat als u een incident heeft met chemische producten? We sommen even kort op.

Beschermen als onze 2e veiligheidspijler

Beschermen als onze 2e veiligheidspijler

Geplaatst op 10-10-2017

Dat beschermen belangrijk is voor de veiligheid hoeft niet veel uitleg. Of toch? Er zijn immers verschillende soorten bescherming. Omdat wij veel te maken hebben met persoonlijke beschermingsmiddelen, korten we die voor het gemak af naar PBM’s.

Ken uw product: informeren als 1e veiligheidspijler

Ken uw product: informeren als 1e veiligheidspijler

Geplaatst op 03-10-2017

Bij Tensio dragen we veiligheid heel hoog in het vaandel. We onderscheiden drie pijlers: informeren, beschermen en reageren. Lees in deze blogpost hoe wij onze werknemers en consumenten informeren. Leer ook zelf bij aan de hand van onze 4 tips.

Check, dubbel check

Check, dubbel check

Geplaatst op 26-09-2017

Ons plan van aanpak bestaat uit vier stappen: plan, do, check en act. Op onze blog kon u al meer lezen over 'plan' en 'do', maar in deze post lichten we graag de derde stap even verder toe. De naam ‘check’ zegt het al zelf: in dit stadium gaan we uw reinigingsmethode controleren, testen en evalueren. Deze drie zaken zijn essentieel om uw reinigingsprogramma optimaal te houden.

Wat is een Master Cleaning Plan?

Wat is een Master Cleaning Plan?

Geplaatst op 25-08-2017

Ons plan van aanpak bestaat uit vier stappen: Plan, Do, Check en Act. In een vorige blogpost bespraken we reeds de eerste stap.

Schoon begonnen is half gewonnen!

Schoon begonnen is half gewonnen!

Geplaatst op 11-08-2017

In het Flanders’ FOOD project CleanGuideFood werden praktijkrichtlijnen uitgeschreven voor een goede reiniging en ontsmetting. Ontdek hier de 10 geboden voor een efficiënte en effectieve open plant cleaning.

Case in de kijker: besparingen met de PDCA-aanpak

Case in de kijker: besparingen met de PDCA-aanpak

Geplaatst op 27-07-2017

Wij pasten ons Plan Do Check Act-plan toe op een leidinggevend Europees bedrijf in bakkerijproducten. Ons eerste doel was om te leren wat hen drijft zodat Tensio de juiste producten en service kon aanbieden. Daarna analyseerde we de efficiëntie van de site zodat we deze konden optimaliseren en het kostenplaatje omlaag brengen.

eerste vorige 1 laatste
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!