Eerst water, de rest komt later

In onze vorige blogposts hadden we het al over hoe informeren en beschermen bijdragen tot uw veiligheid. Maar wat als het te laat is? Wat als u een incident heeft met chemische producten? Als kind kregen we het al met de paplepel mee: “Eerst water, de rest komt later”. Bij chemische reacties is dat niet anders. Het is belangrijk dat het product meteen wordt verwijderd. We sommen even kort op hoe u dat het best doet:

  • Ogen: met water spoelen gedurende 15 minuten. Hierbij de oogleden goed opendoen. Raadpleeg daarna zeker een arts
  • Huid: met water spoelen gedurende 15 minuten. Vervuilde kledij moet meteen verwijderd worden. Draag hierbij zeker handschoenen. Bij twijfel, consulteer een arts.
  • Mond: heel goed spoelen met water. Lees de veiligheidsinformatie en contacteer een arts.
  • Inademing van een chemische stof: de persoon zo snel mogelijk in frisse lucht brengen. Lees de veiligheidsinformatie en contacteer een arts.

In het geval dat u naar het ziekenhuis gaat, vergeet dan ook hier niet de naam en het label van het chemisch product mee te nemen. Zo kan de juiste zorg worden toegediend.

Wilt u nog eens al onze pijlers over veiligheid nalezen? Lees hier meer over onze eerste veiligheidspijler 'informeren' en hier over de tweede rond 'beschermen'.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!