Brasserie des Légendes: kwaliteit op elk vlak

Brasserie des Légendes bestaat uit twee ambachtelijke brouwerijen in Irchonwelz en Elzele (Henegouwen). Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Pierre Delcoigne en zijn echtgenote Vinciane Wergifosse, en brengt traditie en technologie samen om hoge-gistingsbieren te creëren die rijk zijn aan smaak.

“Daarbij hechten we veel belang aan kwaliteit en hygiëne”, vertelt Pierre Delcoigne. “We streven ernaar om het best mogelijke bier te maken, en het productieproces is daarbij een cruciaal onderdeel. In 2011 kwamen we een eerste keer in contact met Tensio en ontdekten we snel hun meerwaarde op vlak van voedselveiligheid en reinigingsopties.”

Samen met Tensio werk maken van de toekomst

In 2016 produceerde Brasserie des Légendes meer dan 14.000 hectoliter bier. Omdat de oude brouwerij in Irchonwelz stilaan uit zijn voegen barstte, beslisten Pierre en Vinciane om een nieuwe stap te zetten. 

“Met de focus op kwaliteit en innovatieve productiemethodes leek het ons de beste oplossing om te kiezen voor een nieuwbouw-brouwerij. Een intensieve investering van meer dan 10 miljoen euro laat ons toe op het hoogste niveau te werken, zowel naar onze klanten toe als naar onze 20 personeelsleden,” zegt Pierre Delcoigne.

“Eind september 2017 mochten we de nieuwe brouwerij officieel openen. Samen met de nieuwe gebouwen kozen we er ook voor om de samenwerking met Tensio naar een hoger niveau te tillen. Sinds dit jaar rekenen we op hen voor een allesomvattende aanpak, zowel op vlak van diensten, expertise als reinigingsproducten. De geïntegreerde aanpak zorgt ervoor dat we nog efficiënter en veiliger kunnen werken.”

Benieuwd naar wat Tensio kan betekenen voor uw bedrijf? Bekijk ons plan van aanpak en contacteer ons snel voor een persoonlijke ontmoeting!


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!