Beter voorkomen dan genezen! Kies de correcte handschoen.

Better safe than sorry !
Als u werkt met chemische stoffen zonder uw handen te beschermen, stelt u uzelf niet alleen bloot aan beschadiging van de huid, maar ook aan beschadiging van uw zenuwstelsel en vitale organen. U loopt ook het risico dat u een overgevoeligheid ontwikkelt voor bepaalde stoffen die huidirritatie kunnen opwekken.  Bedenk dat brandwonden voor het leven zijn.

Omdat veiligheid ook prioritair is op de eigen werkvloer, hebben wij samen met onze leverancier Prosafco en producent Ejendals een onderzoek laten uitvoeren voor de meest geschikte beschermende handschoen bij het hanteren van onze reinigingsmiddelen.  Deze studie leverde interessante resultaten op waardoor wij in onze magazijnen overgeschakeld zijn naar de correcte handschoen voor het relevante chemische reinigingsmiddel.

Wij delen deze info graag met u.


> Klik hier voor het handige overzicht.



Waar hebben wij rekening mee gehouden bij het kiezen van de geschikte handschoenen voor chemische bescherming ?

  • Een handschoen die een goede bescherming tegen een bepaalde chemische stof biedt, kan een zeer slechte bescherming geven tegen een mengsel van chemische stoffen.
  • In de regel zijn chemische beschermingshandschoenen voor eenmalig gebruik. Zij mogen niet worden hergebruikt.
  • Een gebruikte handschoen is chemisch verontreinigd en het risico bestaat dat de huid wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen bij aanraking.
  • Hogere temperaturen verkorten de tijd voor het doordringen van de chemische stof.
  • Dikkere materialen betekenen meestal wat langere doorbraaktijden.
  • Zodra een chemische stof is opgenomen, blijft deze doordringen in de beschermende handschoen.
  • Doordringing in een beschermende handschoen vindt plaats op moleculair niveau en is dus niet zichtbaar voor het blote oog.
  • Zelfs de beste handschoenen verliezen hun beschermende eigenschappen als ze mechanisch zijn beschadigd of als de chemische stof door het materiaal is gedrongen.
  • Sterk bijtende chemicaliën kunnen de handschoenmaterialen vernietigen door ze af te breken vóór de opgegeven doorbraaktijd.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!