Beschermen als onze 2e veiligheidspijler

Dat beschermen belangrijk is voor de veiligheid hoeft niet veel uitleg. Of toch? Er zijn immers verschillende soorten bescherming. Omdat wij veel te maken hebben met persoonlijke beschermingsmiddelen, korten we die voor het gemak af naar PBM’s.

Volgens de Europse richtlijn EG/89/686 is een PBM iedere uitrusting die bestemd is om door de werknemer gedragen te worden om hem te beschermen tegen een of meer risico’s die zijn veiligheid of gezondheid op het werk kunnen bedreigen. Omdat wij bij Tensio werken met reinigings- en desinfectiemiddelen, is het dragen van PBM’s verplicht. Het gebruik wordt aangegeven in de veiligheidsfiches,  etiketten  en IPI’s.

Wanneer u onze producten gebruikt voor reiniging en desinfectie, is het dragen van enkele persoonlijke beschermingsmiddelen noodzakelijk voor uw eigen gezondheid. We sommen ze even op voor u:

  1. Resistente handschoenen
  2. Beschermende kledij
  3. Veiligheidsbril / Gezichtsmasker
  4. Geschikte veiligheidsschoenen / laarzen
  5. Gasmasker

De eerste 4 PBM’s zijn verplicht, het gasmasker is aan te raden afhankelijk van het product. Onderschat nooit de inwerking van een chemisch product. Beter voorkomen dan genezen door de juiste bescherming te dragen!

Hoe u moet reageren als er toch iets voorvalt, leest u in onze volgende blogpost.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!