De vier basisstappen voor een perfecte hygiëneaanpak in uw bedrijf

Voor bedrijven in de voedings- en drankverwerkende industrie is hygiëne een van de belangrijkste aandachtspunten. Een perfecte hygiëne is bovendien onlosmakelijk verbonden aan veilig en efficiënt werken. Tensio is ervan overtuigd dat elk bedrijf en elke productieruimte om een unieke op-maataanpak vraagt, weliswaar telkens opgebouwd rond vier basisvoorwaarden:

1. Grondige analyse als uitgangspunt

Vooraleer u over aanpassingen of veranderingen spreekt, is het belangrijk een analyse te maken van de situatie. Check alle (omgevings)factoren, neem de procedures onder de loep, en werk op basis daarvan de perfecte aanpak uit voor uw bedrijf.

2. Hygiëne is géén eenmalige actie

Wie werk wil maken van een onberispelijke hygiëne in het bedrijf houdt er maar beter rekening mee: het werk is nooit af. Beschouw hygiëne dus zeker niet als een individuele actie, maar als een doorlopend proces van verbetering. Zorg ervoor dat de kennis en werkwijze wordt doorgegeven onder collega’s, en dat er voldoende trainingsmogelijkheden zijn.

3. Werk op dagelijkse én periodieke basis

Een hygiëneaanpak deelt u best op in dagelijkse actiepunten en periodieke acties. Sommige factoren maken deel uit van de dagelijkse routine, andere (grotere) acties moeten een of meerdere keren per jaar uitgevoerd worden. Tensio werkt voor u graag een efficiënt actieplan uit.

4. Meten is weten

Test, meet en evalueer alle acties. Zo werkt u niet “in het donker”, en kunt u tijdig bijsturen en optimaliseren waar nodig.

Wilt u de hygiëne binnen uw bedrijf naar een nog hoger niveau tillen? Ontdek onze aanpak en contacteer ons!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!